Hollands broodje bal

Gang
Lunchgerecht

Bereidingswijze

  1. Ei met 1/2 dl melk loskloppen. Beschuiten boven ei verkruimelen. Nootmuskaat, kruidnagel, zout en peper naar smaak erdoor roeren.
  2. Eimengsel door gehakt kneden en er met natte handen 4 even grote ballen van vormen.
  3. In braadpan boter verhitten. Als schuim begint weg te trekken, gehaktballen in pan leggen en op hoog vuur aanbraden. Ballen met houten spatel in het rond rollen, zodat ze mooi egaal bruin worden.
  4. Vuur laag draaien, deksel op pan leggen en gehaktballen ca. 20 min. zachtjes bakken. Af en toe omkeren. Gehaktballen uit pan nemen en warmhouden.
  5. Tomatenpuree door bakvet roeren en 1 dl water toevoegen. Geheel aan de kook brengen en aanbaksels goed losroeren. Jus op smaak brengen met zout en peper. Serveren met hamburger broodje en plakje kaas.

Opmaak tip Een broodje bal op een hamburger broodje, getrancheerd in mooie plakken met een plak kaas en saus. Dit product wordt opgediend op een houten plank met papier. In het broodje willen we een grote saté prikker plaatsen zodat de hele dag alles mooi op zijn plaats blijft zitten.

Tip Geef de klant in uw horeca onderneming de keuze tussen twee verschillende broodjes en twee verschillende soorten sauzen. Hiermee creëert u diepgang binnen een gerecht dat al daadwerkelijk gekozen is. Door deze diepgang creëert u als nog een keuze binnen het product en dat wordt door de consument ervaren als zeer fijn. De mogelijkheden met de gehaktbal zijn reeds verteld. Varieer met opdienen, verschillende soorten bereidingswijze als grillen, bakken, koken in jus etc. Hiernaast kunt u variëren met verschillende soorten gehakt. De keuze is reuze en wij geven u graag advies over de verschillende succesvolle combinaties die u kunt maken met de gehaktsoorten.

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 500 gram half om half gehakt Livar & O’Sullivan
  • 12 gram nootmuskaat
  • Kruidnagel naar smaak
  • 1 ei
  • 3 beschuiten
  • 50 ml melk
  • 50 gram tomatenpuree
  • 4 Hamburgerbroodje
  • 75 gram boter
  • 4 plakken kaas

Publicatie datum: 15 september 2016