Iets anders dan appeltaart bij de koffie

Gang
Hapje
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

Voor brownie bij de koffie

  1. Verwarm een oven voor op 170 graden.
  2. Smelt de boter en chocolade op matig vuur en voeg het zout toe.
  3. Klop de eieren samen met de suiker op tot een luchtige massa, bij voorkeur in een planeetmenger/mixer.
  4. Meng de cacaopoeder door de bloem in een ruime kom.
  5. Meng de chocolade door de eiermassa.
  6. Spatel de bloem door de rest van de ingrediënten en bak de brownies in een diep bakblik af (een laag van circa 3 cm.) gedurende 30 minuten.
  7. Laat de brownie helemaal afkoelen en snijdt deze vervolgens in gewenst formaat.
  8. Variatietips top de brownie af met chocolade ganache, mango, gekarameliseerde zoute noten of roomijs.

Voor scoop & bake cookies

  1. Volg de instructies op de verpakking

Ingrediënten

Voor brownie bij de koffie

  • 500 gr callebaut chocolade callets
  • 400 gr roomboter
  • 300 gr suiker
  • 15 gram zout
  • 60 gram cacaopoeder
  • 8 eieren

Voor scoop & bake cookies (keuze uit)

  • Eierkoekbeslag
  • Muffinbeslag
  • Cookie chocolate chip beslag
  • American cookie beslag
  • Muffin spelt beslag

Publicatie datum: 15 september 2016