Lepelkazen

Gang
Drank
Aantal Personen
2 3 4

Bereidingswijze

Voor de nachostyle lepelkaas

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (eventueel bij de grillstand of op bovenwarmte).
  2. Haal de Chaumes uit de verpakking en leg het in een vuurvast schaaltje.
  3. Druppel er lekker wat Sweet Chili Sauce overheen en laat het in zo’n 15 minuten goed heet en zacht worden in de oven.
  4. Dresseer de crème fraîche, de chips de rest van de Sweet Chili Sauce en de guacomole in mooie schaaltjes.
  5. Serveer de hete kaas met de verschillende garnituren en dip met de chips de kaas op en kaas er eventueel 1 van de andere dips bij.

Voor de nutty lepelkaas

  1. Verwarm de oven voor op 170°C (eventueel bij de grillstand of op bovenwarmte).
  2. Haal het kaasje uit het doosje en verwijder het papier dat eromheen zit. Zet het kaasje terug in zijn doosje.
  3. Snijd zo dun mogelijk het kapje van de kaas.
  4. Hak de noten van de studentenhaver grof en voeg er de cranberries aan toe.
  5. Rits de tijm van de takjes, meng met de noten en voeg er de honing aan toe. Meng goed door.
  6. Maak met een mesje enkele sneetjes in de kaas, zodat daar straks lekker de honing in kan lopen.
  7. Verdeel het notenmengsel over de kaas.
  8. Plaats in de oven en laat 8-15 minuten grillen, let er wel op dat de noten niet verbranden.
  9. Serveer de gekarameliseerde kaas met dunne sneetjes van het kletzenbrood.

Opmaak tip In plaats van Sweet Chili Sauce kun je ook kiezen voor Cocos & Chili Sauce of maak het extra pittig met bijvoorbeeld Hot Chili Sauce of Schiracha saus. Vanzelfsprekend kun je ook eindeloos variëren met de smaken tortillachips.

Tip Is het een dagje wat minder druk op het terras en heb je dus wat kletzenbrood over, dan kun je er ook heerlijke toastjes van maken. Snijd het brood hiervoor in sneetjes, leg het op een bakplaat en bak het in 8 minuten krokant in de oven van 175°C. Draai ze na 4 minuten wel even om.

Ingrediënten

Voor 2 porties nachostyle lepelkaas

  • 1 st Cremier de Chaumes 250 gram
  • 1 deciliter Sweet Chili Sauce
  • 150 gram crème fraiche
  • 4 flinke eetlepels guacomole
  • ¼ zak Santa Maria Tortilla Chips Salted

Voor 2 porties nutty lepelkaas

  • 1 st Epoisse Berthaut AOP 250 gram
  • 100 gram studentenhaver
  • 25 gram gedroogde cranberries
  • 2 eetlepels bloemenhoning
  • 2 takjes citroentijm
  • ½ Boulangerie Lambèr Kletzenbrood

Publicatie datum: 15 september 2016