Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Speel met de specerijen en stel zo je eigen specerijenmengsel samen. Of ga nog verder en laat de gast zelf kiezen welke specerijen er als een theezakje in mogen trekken. Verpak hiervoor de specerijen in kaasdoek of kant-en-klare theezakjes en laat het enkele minuten in de hete mulled wine trekken. Specerijen waar je aan kunt denken die bruikbaar zijn, zijn: piment, jeneverbessen, szechuanpeper, steranijs, vanille, kruidnagel, nootmuskaat, verse gember of gemberpoeder…. Ook met de zoetstof kun je spelen: je kunt gewone kristalsuiker gebruiken, donkere of lichte basterdsuiker, maar ook honing of ahornsiroop. Hieronder tref je een basisrecept aan voor mulled wine op basis van rode en witte wijn. Nogmaals, gebruik dit als leidraad en maak zo zelf je signatuur mulled wine.
Schil met behulp van een dunschiller de schil van de mandarijn, de citroen en de limoen en doe deze samen met de honing, de suiker of de ahornsiroop in een ruime pan en voeg de specerijen toe.
Pers het sap uit de citrusvruchten, blus er de pan mee af en voeg zoveel wijn toe tot het geheel net onder staat.
Verwarm langzaam tot tegen het kookpunt en verwarm tot de suiker, honing of ahornsiroop helemaal is opgelostuks
Voeg de rest van de wijn toe, verwarm tot zo’n 70°C en laat nog 15 minuten trekken. Laat het zeker niet koken, dan verdampt alle alcohol.
De Mulled Wine kun je zeven, maar je kunt het ook authentiek en robuust presenteren met de schilletjes en de specerijen.
Ingrediënten
Voor 12 glazen
2 flessen Legado Munoz Tempranillo (rood) of 2 flessen Medium Sweet Croisade
1 mandarijn
½ citroen
½ limoen
200 gram basterdsuiker/100 gram honing of 100 gram ahornsiroop