Riftkoekjes met bloemkoolstructuren

Gang
Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Schil voor de riftkoekjes de aardappelen en rasp ze met een fijne rasp. Laat uitlekken in een zeef.
  2. Rasp ook de sjalotten en meng met de aardappelrasp, eidooier en wat zout.
  3. Bak van deze massa 10 riftkoekjes in een ruime hoeveelheid olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Blancheer de bloemkoolroosjes voor de bloemkoolsalade.
  5. Doe ei, mosterd, citroensap en zout in de kleinste litermaat (1/2 liter).
  6. Voeg de olie toe. Zet de staafmixer op de bodem van de litermaat en mix de ingrediënten tot een gladde emulsie.
  7. Maak de bloemkool aan met de mayonaise en bieslook.
  8. Meng de suiker en het zout voor de pekel en laat de bloemkoolroosjes hierin een uur pekelen.
  9. Zout de riftkoekjes voor het serveren nog even na. Rasp er wat rauwe bloemkoolsteel over.
  10. Serveer met de bloemkoolsalade en gepekelde bloemkool.

Ingrediënten

  • Voor de riftkoekjes
  • 6 aardappelen 2 sjalotten 2 eidooiers 2 dl olie
  • Voor de bloemkoolsalade
  • 1 bloemkool, in roosjes 1 ei 1 el gladde mosterd 1 el citroensap 4 dl arachideolie 1/4 bos bieslook, fijngesneden
  • Voor de gepekelde bloemkool
  • 1 bloemkool, in roosjes 750 g suiker 250 g zout

Publicatie datum: 15 september 2016