Smaakkoffies

Gang
Drank
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

Voor de Aftersummer Latte - Non-alcoholisch

  1. Combineer ingrediënten, met uitzondering van melk , in het glas
  2. Roer en zet apart
  3. Schuim de melk op in de opschuimkan
  4. Giet de opgeschuimde melk in het glas terwijl je roert
  5. Top af met de garnering

Voor de Tiramisu Latte - Non-alcoholisch

  1. Doe de siroop in het glas
  2. Schuim de melk op in de opschuimkan.
  3. Giet de melk bij de siroop
  4. Zet de espresso
  5. Giet de espresso voorzichtig bij de melk
  6. Top af met slagroom
  7. Strooi wat cacao over de slagroom

Voor de Chocolatina 43 - Alcoholisch

  1. Meng alle ingrediënten behalve de melk in de coktailshaker, goed shaken
  2. Giet de inhoud door een zefje in je wijnglas en schenk de koude melk er overheen
  3. Sprenkel er een beetje cacaopoeder overheen en serveer het evt. met een chocolade stick erbij

Voor de Baileys Irish Latte - Alcoholisch

  1. Doe de Baileys in het glas
  2. Schuim de melk op in de opschuimkan
  3. Giet de melk bij de Baileys
  4. Zet de espresso
  5. Giet de espresso voorzichtig bij de melk
  6. Top af de garnering

Ingrediënten

Voor de Aftersummer Latte - Non-alcoholisch

  • 150 ml opschuimmelk
  • 15 ml donkere chocoladesaus
  • 1 espresso
  • 7 ml aardbeisiroop
  • 7 ml amaretto siroop
  • Verse aarbei
  • Chocoladesaus en sprinkels
  • Nougatine nootjes
  • Donkere chocolade slagroom

Voor de Tiramisu Latte - Non-alcoholisch

  • 30 ml tiramisu siroop (monin)
  • 150 ml opschuimmelk
  • 1 espresso
  • Slagroom
  • cacaopoeder

Voor de Chocolatina 43 - Alcoholisch

  • 40 ml Licor 43
  • 20 ml advocaat
  • 100 ml warme espresso
  • 100 ml melk
  • Cacaopoeder
  • Chocoladesticks

Voor de Baileys Irish Latte - Alcoholisch

  • 50 ml Baileys
  • 20 ml of één borrelglaasje espresso
  • Genoeg melk om je koffieglas te vullen
  • Chocoladekruimels
  • Cacaopoeder

Publicatie datum: 15 september 2016