Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil de pastinaken en de aardappels en snijd zo dun mogelijk de schil van de koolraap.
Snijd de groenten in gelijke, niet te grote stukken.
Was de prei en snijd in ringen.
Maak de sjalotjes en de knoflook schoon en hak grof.
Verwarm in een grote soeppan de roomboter tot deze begint te bruisen en voeg er de knoflook en de sjalot aan toe.
Voeg het komijnpoeder toe en laat het geheel fruiten.
Voeg de rest van de groenten toe en fruit ongeveer 10 minuten.
Blus af met de groentebouillon, breng tegen de kook en laat het geheel 35 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de kookroom toe en breng nog eenmaal tegen de kook.
Pureer de soep in de blender of met behulp van de staafmixer. Voor een volledig glad resultaat kun je de soep daarna nog door een zeef wrijven. Is de soep te dik, slap deze dan af met wat extra groentebouillon.
Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper.
Ingrediënten
1 koolraap
500 gram pastinaak
400 gram kruimige aardappels
1 dikke prei
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 flinke eetl. roomboter
2 liter groentenbouillon (eventueel gemaakt met bouillonblokjes)