Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Breng water in een steelpan aan de kook en voeg de natuurazijn en wat zout toe. En verwarm de oven voor op 200°C.
Breek de eieren een voor een voorzichtig boven een kommetje. Schenk ze langzaam in het kookwater en pocheer de eieren 3 minuten. Let op dat het water tegen de kook aan blijft. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat schrikken in een kom ijswater.
Grill de asperges circa 8 minuten in de oven.
Maak de Hollandaisesaus.
Toast de opengesneden briochebolletjes in de oven. Beleg ze met de gerookte zalm en asperges en leg er een gepocheerd ei bovenop. Besprenkel het ei met fleur de sel. Top af met een flinke lepel Hollandaisesaus en de haringkuit. Garneer met wortel en kiemgroenten.
Ingrediënten
4 eieren
4 el natuurazijn
200 g gerookte zalm
100 g groene miniasperges
4 briochebolletjes
1 bakje bospeen mini gemengd (geschild, gekookt, in de lengte gehalveerd)
fleur de sel
diverse kiemgroenten (zoals preischeuten, bietenscheuten, erwt-aspergescheuten)