Briochetoast met zalm

Briochetoast met zalm
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Breng water in een steelpan aan de kook en voeg de natuurazijn en wat zout toe. En verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Breek de eieren een voor een voorzichtig boven een kommetje. Schenk ze langzaam in het kookwater en pocheer de eieren 3 minuten. Let op dat het water tegen de kook aan blijft. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat schrikken in een kom ijswater.
  3. Grill de asperges circa 8 minuten in de oven.
  4. Maak de Hollandaisesaus.
  5. Toast de opengesneden briochebolletjes in de oven. Beleg ze met de gerookte zalm en asperges en leg er een gepocheerd ei bovenop. Besprenkel het ei met fleur de sel. Top af met een flinke lepel Hollandaisesaus en de haringkuit. Garneer met wortel en kiemgroenten.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 4 el natuurazijn
  • 200 g gerookte zalm
  • 100 g groene miniasperges
  • 4 briochebolletjes
  • 1 bakje bospeen mini gemengd (geschild, gekookt, in de lengte gehalveerd)
  • fleur de sel
  • diverse kiemgroenten (zoals preischeuten, bietenscheuten, erwt-aspergescheuten)
  • 1 potje haringkuit
  • 1 zakje Hollandaisesaus (k&k)

Publicatie datum: 15 november 2016