Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd het buikspek aan de zwoerdkant fijn in en marineer met rozemarijn, zwarte peper en pekelzout.
Verwarm het spek 12 uur onder druk in een oven van 75°C.
Verwarm de honing voor de lak. Kook zachtjes in tot er een lichte karamel ontstaat. Laat afkoelen en voeg sojasaus toe naar smaak.
Snijd de helft van de flespompoen in plakjes en maak er zoetzuur van in de rijstazijn.
Steek torentjes uit de rest van de pompoen en kook deze.
Van de pompoen die na het uitsteken van de torentjes overblijft, maak je een crème. Verhit boter in een pan en doe de gesneden pompoen erbij. Voeg zout en peper toe naar smaak. Mix in een keukenmachine en druk door een fijne zeef.
Kook de parelcouscous 2 minuten en laat daarna nog 6 minuten trekken. Spoel koud af en marineer met de kruiden, een scheut olijfolie en een scheut azijn.
Kook alle ingrediënten voor de duindoornbessen-gel met elkaar op en laat hard worden. Draai fijn in een keukenmachine en druk door een fijne zeef.
Verwarm de soja-honinglak. Snijd het buikspek in plakjes en lak deze met de warme lak.
Serveer het buikspek met de pompoen, parelcouscous en duindoornbessen-gel.
Ingrediënten
Voor de buikspek
1 stuk buikspek van ca. 20 bij 20 cm
1 takje rozemarijn
Voor de soja-honinglak
1 klein potje honing
sojasaus
Voor de pompoen
1 flespompoen, geschild
100 ml rijstazijn
Boter
Voor de parelcouscous
100 g parelcouscous
enkele blaadjes verse munt en koriander, fijngesneden