Buikspek met pompoen en couscous

Buikspek met pompoen en couscous
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd het buikspek aan de zwoerdkant fijn in en marineer met rozemarijn, zwarte peper en pekelzout.
  2. Verwarm het spek 12 uur onder druk in een oven van 75°C.
  3. Verwarm de honing voor de lak. Kook zachtjes in tot er een lichte karamel ontstaat. Laat afkoelen en voeg sojasaus toe naar smaak.
  4. Snijd de helft van de flespompoen in plakjes en maak er zoetzuur van in de rijstazijn.
  5. Steek torentjes uit de rest van de pompoen en kook deze.
  6. Van de pompoen die na het uitsteken van de torentjes overblijft, maak je een crème. Verhit boter in een pan en doe de gesneden pompoen erbij. Voeg zout en peper toe naar smaak. Mix in een keukenmachine en druk door een fijne zeef.
  7. Kook de parelcouscous 2 minuten en laat daarna nog 6 minuten trekken. Spoel koud af en marineer met de kruiden, een scheut olijfolie en een scheut azijn.
  8. Kook alle ingrediënten voor de duindoornbessen-gel met elkaar op en laat hard worden. Draai fijn in een keukenmachine en druk door een fijne zeef.
  9. Verwarm de soja-honinglak. Snijd het buikspek in plakjes en lak deze met de warme lak.
  10. Serveer het buikspek met de pompoen, parelcouscous en duindoornbessen-gel.

Ingrediënten

Voor de buikspek

  • 1 stuk buikspek van ca. 20 bij 20 cm
  • 1 takje rozemarijn

Voor de soja-honinglak

  • 1 klein potje honing
  • sojasaus

Voor de pompoen

  • 1 flespompoen, geschild
  • 100 ml rijstazijn
  • Boter

Voor de parelcouscous

  • 100 g parelcouscous
  • enkele blaadjes verse munt en koriander, fijngesneden
  • olijfolie
  • wittewijnazijn

Voor de gel van duindoornbessen

  • 200 gram coulis van duindoornbessen
  • 50 ml suikerwater
  • 4 g agar agar

Publicatie datum: 15 november 2016