• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Chocodroom

Chocodroom

Bereidingswijze

  1. Vul de siliconen mal met de bavarois en maak een halve bol op het bord.
  2. Maak een gelei van chocolade op basis van 1 liter melk met 8 gram en gelatine.
  3. Steek hier cirkeltjes van op het bord.
  4. Warm pure chocolade op en schenk dit uit over een bakplaat, plaats dit vervolgens in de vriezer.
  5. Steek er wanneer de chocolade bevroren is schotsen uit.
  6. Sprenkel nu de aardbeiencoulis over het bord.
  7. Gebruik een kwastje om een veeg van pure chocolade over het bord te vormen.
  8. Garneer vervolgens met eetbare afrikaantjes en/of eetbare viooltjes.
  9. Top het geheel af met een strooi goudpoeder of bladgoud.

Gebruikte opmaaktechniek: luxe finishing touch met goudpoeder

De feestdagen zijn hét moment om uit te pakken met bijzondere producten. Goudpoeder zorgt voor de ultieme luxe finishing touch. Door je dessert te decoreren met eetbaar goud ervaren je gasten maximale verwennerij.

Tip Gebruik de chocolade die je over hebt van de schotsen opnieuw voor de veeg chocolade op het bord. Spuit het siliconen malletje vooraf in met pancoating voor een mooie glanzende bavarois. Durf een groot gedeelte van het bord leeg te laten voor een luxueuze en professionele uitstraling.

Ingrediënten

  • Gesmolten pure chocolade
  • Chocolade bavaroise, huisgemaakt of uit een pakje
  • Gelei van chocolade (met agar)
  • Afrikaantje, eetbare bloem
  • Aardbeiencoulis
  • Rode eetbare Anjers
  • Astina cress
  • Goudpoeder

Publicatie datum: 15 november 2016