Duo van kwartel

Duo van kwartel

Bereidingswijze

  1. Knikpallet gebruiken om twee verschillende strepen te trekken, spelen met verschillende spuitmondjes en mooie lijnen maken.
  2. Ontdooi de diepvries pompoen en warm deze op in een pannetje, tot het een pompoencrème wordt.
  3. Doe de voorgegaarde biet in een blender en draai deze zo fijn mogelijk.
  4. Bak het kwartelpootje en borstje àla minute, zorg dat ze nog rosé van binnen zijn.
  5. Maak het bord op door een toefje pompoencrème en rode bietencrème naast elkaar te plaatsen en deze uit te smeren met een knikpalet.
  6. Maak met een steker op het einde van de gemaakte streep een rondje van fijngedraaide rode bieten.
  7. Leg hier boven op het borstje en pootje.
  8. Maak af met een paar toefjes pompoencrème en top vervolgens af met de Borage cress.

Tip Verwarm de borden voor in de oven. Doe de crème last-minute in de spuitzak. De spuitzak kan ook in de magnetron. Confijt de kwartelbout in eendenvet. Doe de bout in de oven met het vet en haal het er pas uit wanneer het vlees loslaat van het botje.

Ingrediënten

  • Diepvriespompoen
  • Voorgegaarde rode biet
  • Kwartel- pootje en borstje
  • Borage cress

Publicatie datum: 15 november 2016