Eend met saus door dresseerlepel

Eend met saus door dresseerlepel

Bereidingswijze

  1. Bak de eend licht aan op de huid en zet deze een paar minuten in de oven.
  2. Laat de eend rusten op aluminiumfolie
  3. Kook de wortels en glaceer ze vervolgens in een pannetje gesmolten boter
  4. Blancheer de groene asperges.
  5. Kook de demi glace sauce van Knorr in met kruiden naar smaak, of bijvoorbeeld Balsamico azijn.
  6. Maak nu het bord op, plaats de stukjes eend op het bord, samen met de wortel, asperge en sugarsnaps.
  7. Gebruik nu een dresseerlepel om met honingjus sierlijke lijnen over het bord te tekenen. Top als laatste af met de Daikon cress.

Tip Iedere saus of dunne jus is geschikt om met een dresseerlepel te schrijven. Cranberryjus smaakt ook erg lekker bij dit gerecht, of maak bijvoorbeeld een aardappelmousseline. Serveer deze dan in quenelle-vorm.

Ingrediënten

  • Eend
  • Wortels
  • Boter
  • Sugarsnaps
  • Groene asperges
  • Demi glace sauce, kant en klaar van Knorr
  • Daikon cress

Publicatie datum: 15 november 2016