Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd van de eendenborst iets van het vet van de zijkanten weg en kerf het vet aan de oppervlakte in. Let op: niet helemaal doorsnijden tot aan de filet.
Bestrooi beide kanten met peper en zout. Laat ze een half uur rusten.
Leg de eendenborsten in een rookoventje en verwarm op hoog vuur tot je de rookmot begint te ruiken. Zet het vuur laag en rook ze vervolgens circa 7 minuten.
Verwarm een bakpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bak het vlees in ganzenvet aan beide kanten in circa 3 minuten krokant. Eerst aan de vetkant.
Haal het vlees uit de pan en laat even rusten.
Warm de kippenfond op.
Verwarm de roomboter in een bakpan en bak de andijvie en witlofblaadjes aan. Druppel de balsamicoazijn erover en blus af met de kippenfond. Doe een deksel op de pan en smoor in 5 minuten gaar.
Trek op elk bord een vinaigrettestreep en drapeer er wat radicchio langs. Snijd het vlees in dunne plakken en plaats dakpansgewijs tegen de sla aan. Schep er wat sjalot over. Leg hier de gesmoorde andijvie en witlof bij en druppel er nog wat vinaigrette overheen. Top af met wat postelein.
Ingrediënten
4 el ganzenvet
3 kleine rode sjalotten (geschild en gehalveerd)
4 el roomboter
1 krop andijvie (gehalveerd, in de lengte in zes stroken gesneden)