Frambozengebakjes

Gang
Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Klop in een vetvrije kom van een keukenmachine de eiwitten stijf en voeg er (geleidelijk) de poedersuiker, zout en baking soda aan toe. Laat even staan.
  2. Breng het water met de kristalsuiker aan de kook tot de siroop een temperatuur van 121°C heeft bereikt. Meet dit met een suikerthermometer.
  3. Zet de keukenmachine op de hoogste standen schenk er langzaam de suikersiroop bij tot het schuim koud is en er pieken ontstaan.
  4. Doe het schuim in een spuitzak met spuitmondje.
  5. Versier er de frambozentaartjes mee en bewerk het schuim met een brandertje. Top af met pistachekruim.

Ingrediënten

  • 4 frambozengebakje (k&k, diepvries of vers)
  • 100 g vloeibaar eiwit
  • 40 g poedersuiker (gezeefd)
  • snuf zout
  • ½ tl baking soda
  • 160 g kristalsuiker
  • 40 ml water
  • pistachekruim

Publicatie datum: 15 november 2016