Recall voor CSM Bakery en La lorraine. Meer informatie

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een Sligro in de buurt

Gouden Wagyu-steak met pastinaak

Gouden Wagyu-steak met pastinaak
Hoofdgerecht 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode biet op een mandoline in dunne plakjes. Schud ze om met de bloem en frituur krokant in olie van 160°C. Laat goed uitlekken en afkoelen. Bespuit delen van de chips met goudspray.
  2. Breng de knolselderij en aardappel met de slagroom en bouillon aan de kook. Dek af en kook in 20 minuten gaar op laag vuur. Giet af en vang het kookvocht op. Pureer de knolselderij en aardappel in een passe vite en breng de puree op smaak met 75 gram van de gezouten boter.
  3. Snijd de pastinaak over de lengte in kwarten. Besmeer met 1 eetlepel olie en bestrooi met peper en zout. Rooster in 15 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 200°C.
  4. Bestrooi de steaks met peper en zout en bak ze kort aan beide kanten op hoog vuur in de rest van de olie. Leg de steaks op een bakplaat en gaar ze in 8 à10 minuten rosé in een voorverwarmde oven van 150°C. Laat het vlees 5 minuten rusten.
  5. Meng het aardappel-knolselderijkookvocht met de vadouvan en kook in tot sausdikte.
  6. Bak de paddenstoelen in de rest van de boter tot al het vocht is verdampt. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Bekleed de steaks met bladgoud en trancheer ze. Verdeel de plakjes over 4 vierkante borden. Streep de saus over de borden en maak met een spuitzak toefjes puree. Leg er een kwart pastinaak bij en verdeel de paddenstoelen. Garneer met de bietchips.

Ingrediënten

  • rode biet, geschild
  • 1 el bloem
  • 1 spuitbusje goudspray
  • 200 g knolselderij, in blokjes
  • 200 g bloemige
  • aardappelen, in blokjes
  • 100 ml slagroom
  • 200 ml gevogeltebouillon
  • 100 g gezouten boter
  • 1 medium pastinaak
  • 2 el olie
  • 4 Wagyu-steaks à120-150 g
  • 1 tl vadouvan
  • 250 g cantharellen, ongeveer dezelfde grootte
  • 500 g pastinaak
  • 4 blaadjes bladgoud