Hazenrug met krab & wildsaus van chocola

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de bietjes in partjes. Rooster ze met een beetje olie in 25 minuten beetgaar in de oven op 180°C.
  2. Kook de geuze met de wildfond in tot circa 75 ml. Haal van het vuur en smelt de chocolade door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Bak de hazenrugfilets in boter rosé in circa 5 minuten. Laat even rusten.
  4. Top de filets af met het krabvlees en emmenthaler.
  5. Gratineer kort onder de salamander. Trancheer de filets en serveer met een paar geroosterde bietjes en de saus. Bestrooi met zwarte peper uit de molen en wat druppels peterselie-olie.

Ingrediënten

  • 250 g kleine bietjes
  • ½ flesje geuze bier
  • 100 ml wildfond
  • 20 g pure chocolade 80%
  • 4 hazenrugfilets
  • 100 g king-krabvlees
  • 50 g emmentaler, geraspt
  • peterselie-olie

Publicatie datum: 15 november 2016