High society soep

High society soep
Gang
Amuse
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Week voor het champagneschuim de gelatine in koud water en breng de helft van de champagne aan de kook. Haal de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine op. Laat 5 minuten afkoelen en roer de rest van de champagne erdoor. Giet in een sifon (iSi Gourmet) met 1 gaspatroon. Schud goed en zet in de koelkastuks
  2. Breng de knolselderij in de kalfsfond en room aan de kook. Dek af en laat 15 minuten zachtjes koken tot de knolselderij zacht is. Voeg de truffeljus toe en pureer glad in een blender. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de enoki-paddenstoelen op 3 centimeter onder de hoedjes af. Bak ze kort op hoog vuur in de olie.
  4. Verdeel de soep over glaasjes. Schud de sifon goed en spuit er champagneschuim bovenop. Schep op het schuim een lepeltje kaviaar en wat paddenstoelen. Bestrooi met zwarte peper.

Ingrediënten

Voor het champagneschuim

  • 200 ml champagne
  • 2 blaadjes gelatine
  • Extra: sifon en gasroompatroon

Voor de knolselderijsoep

  • 200 g knolselderij, in blokjes
  • 200 ml kalfsfond
  • 100 ml room
  • 1 potje jus de truffe (120 g)
  • 100 g enoki-paddenstoelen
  • 1 el olie
  • ca. 30 g kaviaar

Publicatie datum: 15 november 2016