Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Maak de knolselderij schoon, snijd in stukken en kook gaar in de melk en de room.
Draai fijn in de keukenmachine en breng op smaak met zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor een mooie crème. Bewaar in een spuitzak of spuitfles.
Maak een bieslookolie door de zonnebloemolie op 37°C fijn te draaien met de bieslook. Laat uitlekken op een doek.
Doe het eiwit, de yoghurt, de azijn en wat zout in een bekken en werk het op met de staafmixer. Voeg de bieslookolie langzaam toe (hoeveelheid naar dikte) en breng op smaak met nog wat zout en zuur.
Halveer de gepekelde aardbeien.
Meng voor de vinaigrette de verjus, het augurkennat, de sushi-azijn, de xanthaangom en wat zout. Werk alles samen op met de staafmixer en zeef het.
Draai de zonnebloemolie met alle verse kruiden fijn op 36 C. Laat uitlekken op een doek.
Meng met het andere mengsel (1:1) tot een mooie druppelvinaigrette.
Maak de makreel schoon en zout deze lichtjes. Snijd er tartaar van en maak aan met olijfolie en citroenrasp.
Maak het bord mooi op. Steek kleine rondjes uit blad van de Oost-Indische kers ter garnering.
Ingrediënten
Knolselderijcrème
1 knolselderij 500 g melk 500 g slagroom
Bieslookcrème
1 l zonnebloemolie 3 bosjes bieslook 3 eiwitten 1 el yoghurt 1 el sushi-azijn
Onrijpe aardbeien
handje onrijpe aardbeien 200 ml vlierbloesemazijn 200 ml water
Vinaigrette
5 dl verjus 100 ml augurkennat 100 ml sushi-azijn mespuntje xanthaangom 1 l zonnebloemolie 1 bosje peterselie, lavas en kervel ½ bosje dragon en bieslook 2 takjes munt