Mille feuille zwezerik & roodlof

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Spoel de zwezerik schoon onder koud stromende water. Breng de zwezerik met de kippenbouillon tegen de kook. Laat een paar minuten zachtjes koken en spoel af in een vergiet. Laat afkoelen en verwijder met een mesje de harde vliesjes rond de vleeslobben. Wikkel de zwezerik in een doek en zet minimaal 2 uur onder druk. Verdeel vervolgens in kleine stukken, volg daarbij zoveel mogelijk de structuur van de zwezerik.
  2. Smelt de boter en roer 1 eetlepel van de masalakerrie erdoor. Bestrijk de vellen filodeeg met de kerrieboter en leg ze op elkaar. Snijd in 12 rechthoeken van circa 5x10 centimeter. Leg ze naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrooi met peper en zout en bak ze in 10 minuten goudbruin in een oven van 180°C.
  3. Snijd de blaadjes van de stronkjes roodlof en meng met de kruiden in een kom. Houd een paar blaadjes van alle kruiden apart voor garnering.
  4. Maak een gebonden dressing van de mayonaise, mosterd, rest van de masalakerrie, citroensap en -rasp, olijfolie en peper en zout.
  5. Haal de stukjes zwezerik door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Bak de zwezerik krokant in de olie en voeg op het laatst een beetje boter toe.
  6. Breng de kruidensla op smaak met wat dressing.

Opmaak tip Bouw een mille feuille van 3 laagjes filodeeg met daartussen kruidensla, stukjes zwezerik en tomberries. Druppel er nog wat van de dressing omheen. Garneer met tomberries en de achtergehouden kruidenblaadjes.

Ingrediënten

  • 400 g zwezerik (vuil gewicht)
  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 g boter + 1 el extra
  • 1½ el masalakerrie
  • 5 vellen filodeeg (20x30 cm)
  • 3 stronkjes roodlof
  • handje basilicumblaadjes
  • handje bladpeterselieblaadjes
  • handje kervelblaadjes
  • handje dragonblaadjes
  • 100 g bloem
  • 2 el olie
  • ½ bakje gele tomberries
  • ½ bakje rode tomberries
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl dijonmosterd
  • sap van een ½ citroen
  • rasp van een ½ citroen
  • 4 el extra vierge olijfolie

Publicatie datum: 15 november 2016