Mondain schaakbord

Mondain schaakbord
Gang
Hapje
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Week voor de champagnegelei de gelatine in koud water en breng champagne en visfond aan de kook. Los de agar agar op en haal de pan van het vuur. Los de gelatine op in het champagne-visfondmengsel. Breng de gelei op smaak en giet in een mal van 20x10 centimeter. De laag gelei is dan ongeveer 1 centimeter hoog.
  2. Week voor de truffelgelei de gelatine in koud water. Breng de truffeljus met de kalfsfond en sojasaus aan de kook. Los de agar agar erin op, haal de pan van het vuur en roer de gelatine erdoor. Laat afkoelen in een mal van 20x10 centimeter. Zorg dat beide lagen gelei even hoog zijn!
  3. Haal de opgesteven champagne- en truffelgelei uit de mal en snijd met een heet mes in blokjes van 1x1 centimeter. Maak damborden van de witte en oranje gelei. Met 7 x 7 kun je er 8 maken, 5 x 5 maakt er 16.
  4. Garneer de witte vlakken op het bord hier en daar met een toefje kaviaar.

Ingrediënten

Voor de champagnegelei

  • 100 ml champagne
  • 100 ml heldere visfond
  • 2 blaadjes gelatine
  • ½ g agar agar

Voor de truffelgelei

  • 100 ml jus de truffes
  • 100 ml kalfsfond
  • 1 el sojasaus
  • 2 blaadjes gelatine
  • ½ g agar agar
  • 50 g kaviaar

Publicatie datum: 15 november 2016