Panna cotta dorata met vijgen

Panna cotta dorata met vijgen
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de vijgen in partjes en marineer ze een nacht in de port en balsamicoazijn.
  2. Giet af, vang het vocht op en kook in tot een siroop. Zet apart.
  3. Week voor de espuma de gelatine in koud water en warm het sinaasappelsap op met de suiker.
  4. Los de gelatine op in het warme sap en giet in een blender. Voeg de geitenkaas toe en pureer zeer fijn. Passeer door een fijne zeef en doe over in een kidde met 1 gaspatroon. Schud even en zet minimaal 2 uur in de koelkastuks
  5. Week voor de panna cotta de blaadjes gelatine in koud water.
  6. Breng de slagroom met de suiker en steranijs tegen de kook. Draai het vuur laag en laat circa 10 minuten zachtjes trekken. Haal de pan van het vuur en los de gelatine erin op. Haal de steranijs uit de room en schenk de room in 4 puddingvormpjes.
  7. Laat afkoelen en vervolgens opstijven in de koeling. Stort de opgestijfde panna cotta’s uit de vormpjes op 4 ronde borden. Beleg ze met stukjes bladgoud en bestrooi met het goudpoeder. Spuit een dotje geitenkaasespuma naast de puddinkjes en leg hier een partje ingelegde vijg op. Garneer met de balsamicosiroop. Serveer de overige vijgenpartjes apart.

Ingrediënten

Voor vijgen

  • 4 verse vijgen
  • 150 ml port
  • 50 ml balsamicoazijn

Voor geitenkaasespuma

  • 200 ml sinaasappelsap
  • 25 g suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 100 g jonge geitenkaas met honing

Voor panna cotta

  • 4 blaadjes gelatine
  • 600 ml slagroom (ongezoet)
  • 55 g suiker
  • 1 steranijs
  • 4 blaadjes bladgoud
  • 4 mespuntjes goudpoeder

Publicatie datum: 15 november 2016