Peer met geitenkaas & noten

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de peren verticaal in 3 stukken. Smeer de snijvlakken in met honing en gaar ze op een bakplaat bekleed met bakpapier 10 minuten in een oven van 200°C.
  2. Rooster de pecannoten.
  3. Breng het jonge boerenkoolblad op smaak met olijfolie, een beetje citroensap, peper en zout.
  4. Meng de zachte geitenkaas met de crème fraîche en roer er de slagroom en citroenrasp door. Breng de geitenkaascrème op smaak met peper en zout.
  5. Meng de zachte geitenkaas met de crème fraîche en roer er de slagroom en citroenrasp door. Breng de geitenkaascrème op smaak met peper en zout.
  6. Beleg de stukken peer met warme geitenkaas met de boerenkoolsalade en wat pecannoten en plaats de stukken weer op elkaar. Houd een paar pecannoten apart voor garnering.
  7. Maak op 4 borden een spiegel van de geitenkaascrème en zet hierop een peer. Bedruip met wat honing en garneer met de basilicumtopjes en de rest van de pecannoten.

Ingrediënten

  • 4 rijpe peren
  • 1 el honing + extra voor topping
  • 100 g pecannoten
  • 50 g jonge boerenkoolblaadjes
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • ½ citroen, sap en rasp
  • 100 g zachte, jonge geitenkaas
  • 50 ml crème fraîche
  • 50 ml slagroom
  • 200 g buche de chevre, in plakjes
  • 12 kleine topjes basilicum

Publicatie datum: 15 november 2016