Peruviaanse aardappeltorentjes met kabeljauw

Peruviaanse aardappeltorentjes met kabeljauw
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Rooster de paprika’s 20 minuten in een oven van 200°C tot ze zwart beginnen de blakeren. Doe de paprika’s in een afgesloten trommel en laat afkoelen.
  2. Bestrijk de kabeljauw met een beetje olie en bestrooi met peper en zout. Gaar 10 minuten mee in de oven op bakpapier.
  3. Kook de aardappelen gaar in weinig water en wat zout.
  4. Trek het zwartgeblakerde vel van de paprika’s en verwijder de zaden. Pureer 2 gele paprika’s met de kabeljauw, tabasco en olijfolie.
  5. Pureer de aardappelen en roer de aardappelpuree door de paprikapuree. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
  6. Pureer de overgebleven gele en rode paprika apart met de helft van de room. Breng op smaak met peper, zout en een beetje tabasco.
  7. Bak de garnalen in olie en bestrooi ze met peper en zout.
  8. Snijd de avocado’s in plakjes en druppel er het limoensap over.
Maak met een steker van 5 centimeter op 4 borden stapeltjes van om en om gele puree, plakjes avocado, weer gele puree en weer plakjes avocado. Top elk stapeltje met één met grote garnaal, zalmeitjes en takje kervel. Trek met de paprikasausjes strepen op de borden. Bestrooi met peper.

Opmaak tip Maak met een steker van 5 centimeter op 4 borden stapeltjes van om en om gele puree, plakjes avocado, weer gele puree en weer plakjes avocado. Top elk stapeltje met één met grote garnaal, zalmeitjes en takje kervel. Trek met de paprikasausjes strepen op de borden. Bestrooi met peper.

Ingrediënten

  • 3 gele paprika’s
  • 1 rode paprika
  • 150 g kabeljauwfilet
  • 500 g kruimige aardappels
  • 1 tl tabasco
  • 50 ml slagroom
  • 12 grote garnalen, schoongemaakt
  • 1 el olie
  • 2 avocado's
  • sap van een ½ limoen
  • potje zalmeitjes
  • paar takjes kervel

Publicatie datum: 15 november 2016