Rodekool met mosselen & mango

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kneed de rodekool en het zout flink door in een kom tot de kool slap wordt en vocht begint los te laten. Laat 15 minuten staan. Doe de zoute kool met het vocht in een weckpot en druk de kool aan tot alles onder het vocht komt te staan. Voeg eventueel extra water toe. Sluit af met een plastic zakje gevuld met water (zo blijft de kool onder water staan). Bewaar 2 dagen op kamertemperatuur.
  2. Maak een dressing van de yoghurt, mierikswortel en olijfolie. Breng op smaak met zwarte peper en zout en doe over in een spuitfles.
  3. Bak de schoongemaakte cantharellen in de boter en breng op smaak met peper en zout.
  4. Spoel de rodekool uit in een vergiet en knijp het vocht eruit.
  5. Leg op 4 grote borden een beetje van de kool. Verdeel hierop de reepjes mango, sojaboontjes, cantharellen en mosselen. Garneer met daikon-kers.

Ingrediënten

  • 250 g rodekool, fijngesneden
  • 4 g ongeraffineerd
  • zeezout
  • 2 el dikke yoghurt
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 100 g verse cantharellen
  • ½ el geraspte mierikswortel
  • 1 el boter
  • ½ mango, in fijne julienne
  • 50 g edamame (gekookte, gezouten sojaboontjes)
  • 12 mosselen
  • ½ bakje daikon-kers

Publicatie datum: 15 november 2016