Roquefortsoufflé

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de aardappelpuree met de melk, losgeklopte eieren, knoflook en de overige specerijen tot een luchtig geheel.
  3. Doe het aardappelzetmeel in een grote kom en schenk er al roerend het melkmengsel bij.
  4. Schep er voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten doorheen. Breng het mengsel eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  5. Smelt de boter en bak hierin de peer kort aan. Besprenkel met de maple syrup en laat afkoelen.
  6. Vet de soufflébakjes in en schep deze tot iets onder de rand vol met het soufflémengsel. Verdeel er de verbrokkelde kaas over en druk deze er een beetje in. Steek er in het midden de gebakken peer in.
  7. Bak de soufflés in de voorverwarmde oven gedurende 12 minuten tot ze goudbruin kleuren en gerezen zijn. Serveer met een paar takjes waterkers.

Ingrediënten

  • 2 peren (in kwarten)
  • 4 el gesmolten roomboter
  • 3 el maple syrup (ahornsiroop)
  • Soufflés
  • 250 g aardappelpuree
  • 100 ml volle melk
  • 3 eieren (losgeklopt)
  • ½ teen knoflook (uitgeperst)
  • Mespunt nootmuskaat (geraspt)
  • Mespunt cayennepeper
  • 65 g aardappelzetmeel
  • 6 eiwitten (stijfgeslagen)
  • 125 g roquefort of gorgonzola picante
  • Garnering: waterkers

Publicatie datum: 15 november 2016