Vegetarisch voorgerecht Lolly van geitenkaas

Vegetarisch voorgerecht Lolly van geitenkaas

Bereidingswijze

Voor de crumble van gedroogde zwarte olijf

  1. Halveer de olijven en zet ze voor 4 – 6 uur in de dehydrator.
  2. Vermaal de gedroogde olijven met een staafmixer.

Voor de geitenkaaslolly

  1. Verwarm de geitenkaas samen met de melk. Zorg dat je een goed gladde substantie krijgt, een soort bavaroise.
  2. Wel de blaadjes gelatine en voeg deze toe aan de geitenkaas.
  3. Laat het mengsel terug koelen naar onder de dertig graden.
  4. Als de geitenkaasmassa onder de dertig graden is, vouw je deze rustig door de slagroom.
  5. Stort de massa in kleine malletjes.
  6. Vries ze in, ze komen nu makkelijk weer los uit de mal.
  7. Serveer de geitenkaas lolly’s op kamer temperatuur.
  8. Garneer de lolly’s met de olijfcrumble, geroosterde Pecan noten en Shiso Purple cress.

Opmaak tip Gebruik siliconen mallen om je gerechtjes op een aparte manier te serveren, zoals deze geitenkaaslolly.

Ingrediënten

Voor de crumble van gedroogde zwarte olijf

  • Zwarte olijven
  • Food dehydrator

Voor de geitenkaaslolly

  • 1 liter slagroom
  • 500 ml geitenkaas
  • 500 ml melk
  • 12 gelatineblaadjes
  • Siliconen malletjes
  • Shiso Purple cress

Publicatie datum: 15 november 2016