Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng de geschaafde amandelen erdoor en spreid uit op bakpapier. Laat de praliné afkoelen en hak fijn.
Verhit de citroenschil met de amandelmelk en de helft van de slagroom 10 minuten op laag vuur.
Klop intussen in een kom de eierdooiers met de suiker en een snufje zout in 5 - 8 minuten dik en romig. Giet al kloppende de hete melk bij het dooiermengsel. Doe alles terug in een pan en laat al roerende met een houten lepel op matig vuur warm worden en binden tot het de dikte heeft van vla. Meet eventueel met een keukenthermometer. Het mengsel bindt op bij 80°C. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Roer de rest van de slagroom en de praliné erdoor en laat helemaal koud worden in de koelkastuks Laat het mengsel nog zeker 4 uur of het liefst 1 nacht in de koelkast rusten voor een mooie structuur. Draai in de ijsmachine tot ijs.