Brandadekroketjes met kikkererwten, spinazie en garnalen

Brandadekroketjes met kikkererwten, spinazie en garnalen
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Week de stokvis 24 uur in koud water. Ververs het water enkele keren. Verwijder eventuele graten en stukken vel, snijd de vis in stukken.
  2. Breng de stokvis en aardappelblokjes met de room, boter en knoflook tegen de kook.
  3. Gaar 15 minuten op laag vuur, roer af en toe om. Week de gelatine in koud water.
  4. Pureer het vismengsel in een keukenmachine. Knijp de gelatine uit en pureer erdoor. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Week de kikkererwten een nacht in ruim water.
  6. Spreid het vismengsel uit op een bakplaat en laat 2 uur afkoelen tot een stijf deeg.
  7. Vorm 12 kroketjes van het deeg. Paneer ze achtereenvolgens door bloem, eiwit en panko. Laat nog een half uur opstijven in de koeling en frituur op 180°C.
  8. Giet de kikkererwten af en breng met de boter, tomatenbouillon, witte wijn, saffraan, knoflook en laurier tegen de kook. Kook de erwten in circa 30 minuten gaar.
  9. Doe de gamba’s erbij en gaar ze 2 à3 minuten. Schep de spinazie er in delen door en laat slinken. Giet eventueel vocht af als het gerecht erg nat is. Het moet de dikte van een stoofpot hebben.
  10. Verdeel de kikkererwtenstoof over diepe borden samen met de brandadekroketjes.

Ingrediënten

Voor de brandadekroketjes

  • 300 g stokvis
  • 300 g kruimige aardappelen, in blokjes
  • 100 ml room
  • 50 g boter
  • 5 tenen knoflook
  • 3 blaadjes gelatine
  • nootmuskaat
  • 50 g bloem
  • 2 eiwitten
  • 100 g panko

Voor de kikkererwten, spinazie en garnalen

  • 200 g kikkererwten
  • 25 g boter
  • 600 ml tomatenbouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • enkele saffraandraadjes
  • 3 tenen gerookte knoflook, fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 g bladspinazie
  • 12 gamba’s, gepeld en schoongemaakt

Publicatie datum: 15 februari 2017