Butterscotch-trifle met banaan en pecannoten

Butterscotch-trifle met banaan en pecannoten
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Verhit de stroop, boter en suiker op laag vuur in een steelpannetje. Roer af en toe. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen zodra het kookt. Giet de slagroom er beetje bij beetje bij en roer de saus goed. Doe over in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar in de koeling.
  2. Schraap voor de custard het merg uit het vanillestokje. Doe het stokje, merg en de room in een steelpannetje en breng alles op laag vuur tegen de kook.
  3. Mix de dooiers met de maïzena en suiker. Verwijder het stokje uit de room en giet de room al roerende bij het dooiermengsel. Giet alles weer terug in de pan en breng op matig vuur aan de kook. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, doe over in een spuitzak en bewaar in de koeling.
  4. Trempeer de cakerepen met madera. Snijd de bananen in halve plakjes. Klop de slagroom met het merg van een ½ vanillestokje en doe over in een spuitzak.
  5. Plaats een grote ronde steekvorm op 6 platte schaaltjes of kleine bordjes. Vul nu de steekvorm achtereenvolgens met een streep custard, een streep banaanstukjes, een streep slagroom en een reep cake. Herhaal tot de vorm vol is. Giet voorzichtig butterscotch op de cakereepjes. Verwijder de vorm en giet butterscotch rondom. Garneer met de pecannoten.

Ingrediënten

Voor de butterscotch

  • 100 g stroop
  • 35 g boter
  • 85 g lichte basterdsuiker
  • 100 ml slagroom

Voor de custard

  • ½ vanillestokje
  • 250 ml slagroom
  • 75 g eidooier (3 à4 dooiers)
  • 1 tl maïzena
  • 25 g suiker

Overige laagjes

  • 6 plakjes cake, in repen
  • 3 el madera
  • 3 bananen
  • 150 ml slagroom
  • ½ vanillestokje
  • 25 g pecannoten

Publicatie datum: 15 februari 2017