Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verhit de stroop, boter en suiker op laag vuur in een steelpannetje. Roer af en toe. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen zodra het kookt. Giet de slagroom er beetje bij beetje bij en roer de saus goed. Doe over in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar in de koeling.
Schraap voor de custard het merg uit het vanillestokje. Doe het stokje, merg en de room in een steelpannetje en breng alles op laag vuur tegen de kook.
Mix de dooiers met de maïzena en suiker. Verwijder het stokje uit de room en giet de room al roerende bij het dooiermengsel. Giet alles weer terug in de pan en breng op matig vuur aan de kook. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, doe over in een spuitzak en bewaar in de koeling.
Trempeer de cakerepen met madera. Snijd de bananen in halve plakjes. Klop de slagroom met het merg van een ½ vanillestokje en doe over in een spuitzak.
Plaats een grote ronde steekvorm op 6 platte schaaltjes of kleine bordjes. Vul nu de steekvorm achtereenvolgens met een streep custard, een streep banaanstukjes, een streep slagroom en een reep cake. Herhaal tot de vorm vol is. Giet voorzichtig butterscotch op de cakereepjes. Verwijder de vorm en giet butterscotch rondom. Garneer met de pecannoten.