California roll met zalm

California roll met zalm
Gang
Hapje
Aantal Personen
2

Bereidingswijze

  1. Vacumeer de zalm en laat 15 minuten garen in het sousvide apparaat op 50˚C. Haal de zalm daarna uit de machine en laat afkoelen in koud water.
  2. Plaats het halve norivel op een bamboematje.
  3. Leg een dun laagje rijst op het norivel. Draai de nori om.
  4. Plaats de komkommer, krabsticks en de helft van de avocado in de breedte op het norivel en rol op.
  5. Leg de overige plakjes avocado boven op de sushirol en snijd de rol in 8 stukken.
  6. Pluk de zalm uit elkaar en verdeel over de avocado.
  7. Verdeel er wat Japanse mayonaise naar smaak over en top af met sesamzaad en tobiko.
  8. Druppel er tot slot nog wat unagi kabayaki-saus bij ter decoratie.

Ingrediënten

  • 150 g zalmlende
  • ½ norivel
  • 120 g sushirijst, gemarineerd in sushiazijn
  • ½ komkommer, in slierten
  • 3 krabsticks
  • 1 avocado, in plakjes
  • Japanse mayonaise
  • 10 g sesamzaad
  • 20 g tobiko
  • kant-en-klare unagi kabayaki-saus

Publicatie datum: 15 februari 2017