Cheesecakeje met frambozenswirls

Cheesecakeje met frambozenswirls
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Maal de koeken, boter en het kruidenpoeder tot een kruimeldeeg in de keukenmachine.
  2. Verdeel het kruimeldeeg over de bodems van de glazen potjes. Druk goed aan.
  3. Schaap de zaadjes uit het vanillestokje en meng het goed door de suiker. Mix met een staande of handmixer de roomkaas, crème fraîche, suiker, het vanillemerg en de bloem tot een egale massa. Mix de eieren erdoor en verdeel het mengsel over de potjes.
  4. Pureer de frambozen met de suiker en maak hiermee swirls in de kaasvulling.
  5. Zet de glaasjes in een ovenschaal en vul de schaal tot halverwege de glaasjes met heet water.
  6. Gaar de cheesecakes 90 minuten au bain-marie in een oven van 100°C.
  7. Laat de cheesecakes afkoelen en serveer met een glaasje frambozengranité en garneer met verse frambozen.

Tip Maak de vulling niet in een keukenmachine. Dan wordt deze te dun.

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 100 g bastognekoeken
  • 50 g koude boter
  • ½ tl Chinees 5 kruidenpoeder

Voor de vulling

  • 1 vanillestokje
  • 300 g verse roomkaas
  • 100 ml crème fraîche
  • 50 g zachte boter
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 el bloem
  • 2 eieren (M)
  • 100 g frambozen
  • 10 g fijne kristalsuiker
  • frambozengranité (zie recept)
  • (vries)verse frambozen
  • Extra: 6 glazen potjes van 200 ml

Publicatie datum: 15 februari 2017