Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Zeef het amandelpoeder samen met de poedersuiker boven een kom. Roer het vanillemerg en 35 gram van het eiwit (meet nauwkeurig!) erdoor tot een dikke pasta.
Kook de suiker met het water in een kleine pan tot een siroop van 118°C. Start bij circa 113°C met het opkloppen van de rest van het eiwit in een staande mixer.
Giet de hete suikersiroop er langzaam, al kloppende bij. Let op, giet het naast de garde en niet erop, anders slaat de garde de suikerstroop tegen de randen van de kom. Klop het warme schuim (meringue) nog een paar minuten rustig door tot het is afgekoeld tot circa 50°C.
Houd de helft van de meringue apart. Spatel de andere helft in delen door de amandelpasta en vul er een spuitzak mee met een gladde spuitmond van 1 centimeter.
Spuit het beslag op een bakplaat bekleed met bakpapier in rondjes van 8 centimeter. Houd de spuit haaks op de bakplaat en het mondje iets boven de bakplaat. Laat de macarons 15 minuten staan, zodat de bovenkant iets kan indrogen.
Bak ze 15 minuten in het midden van de oven. Zet daarna de deur op een kier, zodat de Waterdamp kan ontsnappen en bak ze nog 3 minuten.
Trek het bakpapier met de macarons voorzichtig van de plaat op een rooster en laat 15 - 20 minuten afkoelen.
Doe de andere helft van de meringue in een spuitzak met een spuitmondje van een ½ centimeter. Spuit op een bakplaat bekleed met bakpapier lange strepen en droog de meringuestaafjes 1 uur in een oven van 90°C.
Maak de lemoncurd door het citroensap, de citroenrasp, boter en helft van de suiker te verhitten tot de suiker en boter oplossen.
Klop de eidooiers met de rest van de suiker en maïzena los. Meng het warme citroenmengsel geleidelijk door de eierdooiers. Giet alles terug in een pan en breng al roerende aan de kook. Laat heel even de kook er overheen komen (het oppervlak moet even bubbelen in het midden). Doe de curd over in een kom en laat afkoelen.
Doe de lemoncurd vervolgens in een spuitzak met een gladde spuitmond van een ½ centimeter. Spuit bij de helft van de koekjes een dun laagje op de platte kanten. Druk de Resterende koekjes ertegenaan.
Serveer de macarons met een bol amandel-citroenijs en garneer met de meringuestaafjes.