Freekehsalade met pittige tempé

Freekehsalade met pittige tempé
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Voor de geitenkaaschips: meng de geitenkaas met het sesamzaad en vorm er 8 kleine hoopjes van op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  2. Bak 10 à15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C tot ze lichtbruin kleuren. Check regelmatig. Laat afkoelen voor serveren.
  3. Snijd de tempé in plakken van 1 centimeter en stoom ze 5 minuten.
  4. Marineer de tempéplakken 1 uur in de soy sauce en sambal.
  5. Verwarm de oven voor op 150 °C. Leg de partjes rode ui naast elkaar in een ovenschaal.
  6. Giet de olie erbij en leg de helft van de takjes oregano tussen.
  7. Dek af met een passend stukje bakpapier en konfijt de uien 1 uur in de oven tot ze zacht zijn.
  8. Druk na een half uur even goed aan zodat alles onder de olie staat. Giet de uien af en bewaar de olie.
  9. Kook de freekeh gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Gebruik groentebouillon in plaats van water. Giet af en laat uitdampen.
  10. Ris de blaadjes van de rest van de oregano en schep samen met de boerenkool en gekonfijte uien door de warme freekeh. Breng op smaak met peper en zout en voeg wat olie van de gekonfijte ui toe.
  11. Haal de plakken tempé uit de marinade en dep droog. Bak op hoog vuur krokant in een laagje olie. Serveer de freekehsalade in kommen met de pittige tempé, geroosterde pompoenpitten, plakken avocado en chips van geitenkaas.

Ingrediënten

  • 50 g belegen geitenkaas, fijngeraspt
  • 50 g zwart sesamzaad
  • 400 g tempé
  • 100 ml soy sauce (glutenvrije sojasaus)
  • 1 el sambal
  • 4 rode uien, in partjes
  • 250 ml olijfolie
  • bosje oregano
  • 200 g freekeh
  • groentebouillon
  • 100 g jonge boerenkoolblaadjes
  • 2 el pompoenpitten, geroosterd
  • 2 avocado’s, in plakken
  • chips van geitenkaas

Publicatie datum: 15 februari 2017