Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Breng 100 ml water aan de kook en los de suiker en het zout erin op. Doe over in een ruime afsluitbare bak.
Snijd de gember in dunne plakjes en voeg deze samen met de sojasaus en 900 ml water toe.
Leg de tofu in de marinade en laat afgedekt minimaal 1 nacht in de koeling marineren.
Laat de tofu goed uitlekken en dep droog met keukenpapier.
. Plaats de tofu op het rooster van een rookpan en bekleed de bodem met aluminiumfolie.
Verspreid de rijst, thee, basterdsuiker en garam masala hierover.
Zet de pan op matig vuur en wacht tot het rijstmengsel begint te roken.
. Zet het rekje met tofu in de pan en sluit af met een deksel.
Draai het vuur laag en laat de tofu 5 minuten roken tot deze lichtbruin is.
Verwijder de pan van het vuur en laat de tofu nog 5 minuten afgedekt staan in de rook.
Snijd de radijs in kleine partjes. Ontdoe de peper van zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Snipper de ui. Meng radijsjes, peper, ui, olie, citroenrasp en -sap tot een grove salsa en breng op smaak.
Snijd de gerookte tofu in dunne plakken. Verdeel de spinazie over diepe borden en leg de spinazie op. Schik de plakken tofu tussen de spinazie en lepel de salsa erover. Bestrooi met de sesamzaadjes.