Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Halveer citroenen. Verwijder het vruchtvlees uit 2 helften en hak de schil fijn. Meng de gehakte schil met de olie, kaneel, tijm en ras el hanout.
Bestrooi de piepkuikens met peper en zout (ook de buikholte) en smeer ze in met de marinade.
Vul de buikholtes elk met een halve citroen en bind de pootjes aan elkaar zodat de holte gesloten blijft. Laat een nacht marineren.
Meng voor de gevulde paprika’s de couscous met 2 eetlepels olijfolie in een kom. Breng de bouillon aan de kook en schenk erover. Roer door en dek af. Laat 10 minuten wellen en roer los.
Snijd de peterselie fijn. Bewaar de helft. Snijd ook de koriander en munt fijn. Hak de walnoten grof, ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes. Meng het citroensap, de -rasp, de olijfolie, kruiden, noten en dadels door de couscous en breng op smaak met peper en zout.
Maak de kamado klaar voor indirect grillen en verwarm tot 180°C.
Was de paprika’s en snijd ze door de stelen doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd een klein stukje van de onderkant zodat ze recht staan. Vul ze met de couscous en zet naast elkaar op een kleine bakplaat.
Verbrokkel de feta in een kommetje en meng met de resterende peterselie. Verdeel het kaasmengsel over de paprika’s. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de paprika’s circa 25 minuten in de kamado, aan 1 kant. Verwijder de laatste 12 minuten de folie, zodat de kaas kan gratineren. Schaaf voor serveren de Parmezaanse kaas erover.
Rooster de kuikens aan de andere kant van de kolen in 25 tot 30 minuten gaar.