Gestoofde lamsschenkel

Gestoofde lamsschenkel
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de schenkels met peper en zout. Verhit de olie in een snelkookpan en bak de schenkels rondom bruin.
  2. Zet het vuur wat lager en doe de halve bollen knoflook en de uien bij de schenkels. Bak ze een paar minuten mee en giet dan de wijn en fond in de pan. Doe laurier, peperkorrels en tijm erbij en breng alles tegen de kook.
  3. Sluit de pan af met de deksel en laat de pan op druk komen. Gebruik de hoogste druk, stand 2 van het drukventiel. Laat de schenkels 1 uur koken onder druk. Draai het vuur uit en laat de pan 15 minuten afkoelen tot de druk eraf is.
  4. Laat overgebleven stoom eventueel ontsnappen door het drukventiel en open de pan. Het vlees moet goed gaar zijn maar mag nog niet van het bot vallen. Haal de schenkels uit de pan en houd ze warm.
  5. Zeef het kookvocht en doe terug in de pan. Kook in tot een mooie saus.
  6. Snijd de knolselderij in stukken en rasp in julienne op een mandoline. Doe in een kom en bestrooi met een theelepel zout en de suiker. Kneed de knolselderij goed door en laat 30 minuten staan.
  7. Doe over op een zeef en duw er zoveel mogelijk vocht uit. Breng op smaak met de appelazijn, olijfolie en peterselie. Serveer de salade bij de schenkels.

Ingrediënten

  • 4 lamsschenkels
  • 4 el olie
  • 2 bollen knoflook, gehalveerd
  • 2 uien, gesnipperd
  • 300 ml rode wijn
  • 300 ml runderfond
  • 1 blaadje laurier
  • 5 zwarte peperkorrels, gekneusd
  • 2 takjes tijm
  • ½ knolselderij, geschild
  • 2 tl suiker
  • 2 el appelazijn
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 3 el bladpeterselie, fijngehakt

Publicatie datum: 15 februari 2017