Hertengoulash

Hertengoulash
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak een marinade van alle ingrediënten, behalve het de laurierblaadjes, het hertenstoofvlees en de wildbouillon.
  2. Meng het vlees door de marinade en laat 24 uur marineren in de koeling.
  3. Overgiet het vlees met de wildbouillon en doe de laurierblaadjes erbij. Roer even om zodat alles goed vermengd wordt.
  4. Laat het vlees afgedekt 22 uur garen in de oven op 89˚C.
  5. Verwijder de laurierblaadjes en breng eventueel verder op smaak met een of meer van de Ingrediënten van de marinade.
  6. Serveer de hertengoulash met bijvoorbeeld rode uit en paprika, ovenaardappeltjes met knoflook en oregano, gestoomde spruitjes, rodekool met appel en kaneel en een warm stoofpeertje.

Ingrediënten

  • ruime scheut olijfolie
  • 250 ml goede rode wijn
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 dubbele espresso (of 1 el oploskoffie)
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl komijnpoeder
  • flinke snuf zeezout
  • 40 g palmsuiker
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 verse laurierblaadjes
  • 1 kilo hertenstoofvlees
  • 1 liter wildbouillon

Publicatie datum: 15 februari 2017