Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Leg de plakjes ham op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dek af met bakpapier en zet er een passende bakplaat op om de ham onder druk te zetten. Bak de ham in 30 minuten krokant in een oven van 200°C.
Breng de lamszwezerik aan de kook in een ½ liter van de bouillon. Laat een paar minuten zachtjes koken. Giet af en laat afkoelen. Verwijder de stevige vliezen en snijd in stukjes.
Fruit de ui in de boter. Voeg pastinaak, peer en kerrie toe en bak even mee. Schenk de rest van de bouillon in de pan. Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Pureer het geheel glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Roer de zwezerik door de soep en verdeel over diepe borden. Serveer met een lepel kwark, blokjes verse peer, druppels oude balsamicoazijn en de krokante ham.