Salade met gefermenteerde rode bieten

Salade met gefermenteerde rode bieten
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verhit een grillpan (of plaat) op hoog vuur en verwarm de oven voor op 200°C. Snijd 3 cm van de aspergestelen. Hussel ze om in een kom met 1 eetlepel olie en bestrooi ze met peper en zout. Rooster de asperges zo’n 5 tot 8 minuten op de grill. Keer regelmatig.
  2. Doe de shiitakes in een kom en hussel ze om met de andere eetlepel olie. Bestrooi ze met peper en zout en doe ze over op een bakplaat. Rooster ze 10 minuten in de hete oven.
  3. Snijd de bladpeterselie fijn en meng met het citroensap, de -rasp en de olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de geroosterde asperges over 4 borden. Halveer de bollen burrata en leg op elk bord een helft. Druk het vocht goed uit de gefermenteerde bieten en verdeel het over het bord. Verdeel de shiitakes over de salade en lepel de dressing erover. Garneer met de basilicumblaadjes.

Ingrediënten

  • 1 bosje groene asperges
  • 2 el olie
  • 400 g shiitake
  • 400 g gefermenteerde bieten (zie recept ‘gefermenteerde bieten’)
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ citroen, sap en rasp
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 bollen burrata (ca. 250 g)
  • handje basilicumblaadjes

Publicatie datum: 15 februari 2017