Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verhit een grillpan (of plaat) op hoog vuur en verwarm de oven voor op 200°C. Snijd 3 cm van de aspergestelen. Hussel ze om in een kom met 1 eetlepel olie en bestrooi ze met peper en zout. Rooster de asperges zo’n 5 tot 8 minuten op de grill. Keer regelmatig.
Doe de shiitakes in een kom en hussel ze om met de andere eetlepel olie. Bestrooi ze met peper en zout en doe ze over op een bakplaat. Rooster ze 10 minuten in de hete oven.
Snijd de bladpeterselie fijn en meng met het citroensap, de -rasp en de olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de geroosterde asperges over 4 borden. Halveer de bollen burrata en leg op elk bord een helft. Druk het vocht goed uit de gefermenteerde bieten en verdeel het over het bord. Verdeel de shiitakes over de salade en lepel de dressing erover. Garneer met de basilicumblaadjes.
Ingrediënten
1 bosje groene asperges
2 el olie
400 g shiitake
400 g gefermenteerde bieten (zie recept ‘gefermenteerde bieten’)