Ananas-ijsbitterbal met kokos

Ananas-ijsbitterbal met kokos
Gang
Hapje
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Schep met een ijstang bollen van het ijs. Druk in elke bol een stukje ananas en laat de bollen minimaal 1 uur in de vriezer opstijven.
  2. Meng de kokos met het paneermeel.
  3. Haal de bollen door de bloem, daarna door ei en daarna door het kokos-paneermengsel. Zorg dat ze goed bedekt zijn.
  4. Laat ze minimaal 1/2 uur invriezen. Haal ze daarna nogmaals door bloem, ei en kokos-paneermengsel en laat nog minimaal 1/2 uur invriezen.
  5. Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de kokosijsbollen in maximaal 2 minuten goudbruin. Laat ze heel kort uitlekken op keukenpapier en dien ze zo snel mogelijk op.

Ingrediënten

  • 1 liter vanille-ijs
  • 300 g verse ananasstukjes
  • 3 eieren
  • 100 g bloem
  • 200 g kokosrasp
  • 200 g paneermeel
  • plantaardige frituurolie

Publicatie datum: 15 maart 2017