Crêpes van kant

Crêpes van kant
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak pannenkoekbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk in een spuitfles.
  2. Verhit een theelepel olie in een koekenpan en spuit hierin met dunne straaltjes een kantmotief. Bak de kanten crêpes circa 1 minuut en keer om. Bak de andere kant snel bruin en bewaar op een bord. Herhaal met de rest van het beslag.
  3. Bestrooi de plakken ananas met poedersuiker en bak tot de randen net bruin worden.
  4. Leg op 4 borden een kanten crêpe met in het midden van elke crèpe een plak ananas. Plaats er een tweede crèpe tegenaan. Schep er een bolletje pistacheijs bij en bestrooi met de nootjes, meloen en ananas-tidbits.

Ingrediënten

  • 250 g pannenkoekenmix
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 4 dunne plakken verse ananas
  • 25 g poedersuiker
  • ½ liter pistacheijs
  • 50 g pistachenoten (gepeld)
  • 50 g meloenchunks
  • 50 g ananastidbits (gehakt)

Publicatie datum: 15 maart 2017