Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn.
Breng de slagroom aan de kook. Voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en laat al roerende oplossen. Voeg de limoncello toe.
Schenk het warme roommengsel over de chocolade en laat al roerende smelten.
Laat afkoelen en minstens 2 uur goed koud worden in de koelkastuks
Klop de crème daarna luchtig met de handmixer en spatel er de Griekse yoghurt door.
Voor dragon-basilicumstroop
Breng water met suiker aan de kook tot de suiker is opgelostuks Laat de suikersiroop tot lauwwarm afkoelen.
Blancheer de dragon en -basilicumblaadjes 1 minuut in ruim kokend water. Giet op een zeef en spoel de blaadjes direct af met koud water. Knijp met beide handen al het vocht uit de kruiden.
Pureer de kruiden met de suikersiroop in de blender tot een gladde groene ‘stroop’.
Voor pavlova
Verwarm de oven voor op 120 °C met boven- en onderwarmte. Bekleed een ovenrek met bakpapier of bakmat.
Klop in een met citroensap ontvette kom van de keukenmachine de eiwitten eerst schuimig. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en blijf doorkloppen tot het eiwit stevige pieken vormt.
Roer de maïzena door de wittewijnazijn en meng met een spatel door het eiwitschuim.
Vorm met twee eetlepels grillige vormen van ongeveer 5 cm doorsnede op het bakpapier. Droog het schuim 60-90 minuten in de voorverwarmde oven tot ze volkomen bros zijn.
Laat afkoelen en bewaar in een goed afgesloten bak.
Voor specerijenhoning
Verwarm de honing met sinaasappelsap en specerijen, laat 3 minuten doorwarmen. Sluit de pan af met een deksel zodat de specerijen 1 uur kunnen aromatiseren.
Schenk de honing daarna door een zeef.
Schraap de overgebleven zaadjes uit de vanille en voeg toe aan de honing.
Voor gepofte paprika
Verwarm de oven voor op 175˚C. Verpak de paprika’s in dubbel aluminiumfolie en pof ze in 45 minuten zacht in de oven.
Laat ze in de folie afkoelen, trek daarna de schil er af en verwijder vocht en zaadjes. Snijd het vruchtvlees in brede repen.
Voor de opmaak
Start met een wit, leeg vlak zoals een kunststof plaat, bakpapier of wit tafelzeil.
Breng de basis van het schilderij aan: een crème van witte chocolade en limoncello.
Maak met een patisseriekam richels in de crème. Voeg dragon-basilicumstroop toe in de richels.
Maak met de diverse soorten vruchtencoulis ‘smaakeilanden’ op het schilderij.
Voeg vers fruit – gesneden in gelijke stukken - toe voor een bite. Leg in een mooi patroon.
Leg tussen het fruit als verrassingseffect wat gepofte gele paprika. Lepel er wat friszoet vruchtvlees van een passievrucht over.
Sla de steranijs-meringues een voor een stuk en verdeel over het schilderij.
Maak een poeder van gedroogde ananas en mango en bestrooi het schilderij hiermee.
Ingrediënten
Voor dragon-basilicumstroop
50 g dragonblaadjes (van circa 2 bossen)
25 g basilicumblaadjes (van circa 1 bos)
90 ml water
110 g suiker
Voor Pavlova
3 eiwitten
3 eiwitten
1 tl maïzena
1 tl witte wijnazijn
Voor crème van witte chocolade en limoncello
300 g slagroom
4 g gelatineblaadjes
50 g limoncello
115 g witte chocolade, in kleine stukjes
150 g Griekse yoghurt
Voor specerijenhoning
200 g bloemenhoning
100 ml sinaasappelsap
2 st steranijs
1 st kaneelstokje
2 st vanillestokjes, gesplitst
Voor gepofte paprika
2 st oranje of gele paprika’s
En verder naar smaak
Mangocoulis en frambozencoulis (zelf vers pureren of van Boiron), passiefruit, aardbeien, frambozen, blauwe bes, gedroogde ananas, gedroogde mango