Flammkuchen Gin Tonic zalm

Koken met gin
Gang
Hapje
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Spoel de zalm onder de koud kraan schoon en controleer op graatje.
  2. Dep de zalm droog.
  3. Meng het zout, de suiker en de zestes van limoen en citroen door elkaar.
  4. Plaats in een braadslee wat dillekruid en leg het stuk zalm er bovenop.
  5. Bedek de zalm met de zoutmengeling en enkele rode peperbolletjes.
  6. Schenk de gin-tonic en het sap van een limoen.
  7. Peper de vis en bedek volledig met dille.
  8. Sluit de schaal af en zet de zalm 24 uur in de koelkastuks
  9. Haal naar 24 uur de kruiden er voorzichtig af, en snijd de droge randjes er vanaf.
  10. Meng de crème fraîche met de zure room en verdeel dit over de bodems
  11. Bak de Flammkuchen in 8 – 10 minuten af.
  12. Trancheer de zalm in hele dunne plakjes over de gebakken bodems

Opmaak tip Decoreer het geheel nog met veldsla zeekraal

Ingrediënten

  • 4 Flammkuchen
  • 100 gr Cremé fraiche
  • 1 eetl wasabipasta
  • 25 gr suiker
  • 2 citroenen, het sap en de zeste
  • 1 limoen, het sap en de zeste
  • 1 groot stuk verse zalm (ca. 500 gr)
  • 1 bos verse dille
  • rode peperbolletjes
  • 5 cl gin
  • 15 cl tonic

Publicatie datum: 15 maart 2017