Gemarmerde meringuesandwiches

Gemarmerde meringuesandwiches
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
3

Bereidingswijze

  1. Klop de eiwitten net stijf in een goed ontvette mengkom. Voeg de suiker lepel voor lepel toe. Blijf kloppen tot een dikke, glanzende massa, waarin de suiker volledig is opgelostuks
  2. Verdeel de massa in 3 delen en meng elk deel met de helft van respectievelijk citroenrasp, pistache en lavendel.
  3. Breng met een kwastje strepen van de verschillende kleurstoffen aan op de binnenkant van de spuitzakken. Vul deze met de bijbehorende meringue, knip het puntje eraf en spuit minimeringues op de bakplaten
  4. Bak circa 2 uur in een voorverwarmde oven van 100°C en laat met de oven uit nog 1 uur drogen.
  5. Meng de boter met de helft van de poedersuiker. Mix met de melk en overige poedersuiker tot een luchtige botercrème. Verdeel in 3 delen. Breng elk deel op smaak met de overige smaakmakers en op kleur met nog wat kleurstof.
  6. Maak sandwiches van de meringues met de vulling ertussen.

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 200 g fijne suiker
  • 140 g zachte boter
  • 280 g poedersuiker
  • 1-2 el melk
  • Geel: rasp van 1 citroen
  • kleurstof geel
  • Groen: 50 g pistachenoten (fijngemalen)
  • Kleurstof groen
  • Paars: 1 tl lavendel (gedroogd)
  • kleurstof paars
  • Tools: 3 wegwerpspuitzakken, 2 bakplaten met bakpapier

Publicatie datum: 15 maart 2017