Hollandse garnaalcroquet met gin mayonaise en espuma van tonic

Koken met gin
Gang
Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor de garnaalcroquetten

  1. Neem 4 garnalen croquetten en frituur deze 3 minuten in olie van 180 graden

Voor de gin mayonaise

  1. Meng het eigeel met de mosterd en breng op smaak met peper en zout.
  2. Klop met de garde stevig op terwijl je er olie erbij voegt.
  3. Schenk daarna de gin geleidelijk bij de mayonaise.

Voor de tonic espuma

  1. Verwarm de tonic voeg de limoenrasper aan toe.
  2. Smelt de gelatine erin.
  3. Laat afkoelen en voeg 2 eiwitten eraan toe.
  4. Schenk in een espuma fles en zet in de koelkast.

Opmaak tip Decoreer af met takjes Affilla cress en eetbare viooltje dopjes gin mayonaise en schuim van tonic

Ingrediënten

Voor de gin mayonaise

  • 1 eigeel
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 1 el mosterd
  • 2 eetlepels Gin
  • 1/2 et roze peper
  • zout, zwarte peper

Voor de tonic espuma

  • 2 dl tonic
  • Rasp van een limoen
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 eiwitten

Publicatie datum: 15 maart 2017