Kerrie-vleessalade met gele eieren

Kerrie-vleessalade met gele eieren
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de radijzen in flinterdunne plakken en marineer circa 3 uur in 100 ml azijn.
  2. Laat 1½ liter water met de kurkuma en 2 eetlepels azijn circa 30 minuten zacht koken. Neem van het vuur en kleur hier de eieren 30 minuten in.
  3. Meng de komkommer met de rest van de azijn. Snijd het vlees in stukken en hak de koriander fijn (bewaar wat voor garnering).
  4. Roer de mayonaise los met de yoghurt en kerrie.
  5. Snijd de eieren in partjes. Drapeer ze met het vlees, de koriander en de bosui op borden.
  6. Giet de komkommer en radijs af en laat uitlekken.
  7. Garneer met komkommer, radijs, koriander en kerriemayonaise.

Ingrediënten

  • 4 radijzen
  • 160 ml azijn
  • 3 el kurkuma
  • 4 eieren (hardgekookt, gepeld)
  • 1/4 komkommer (in blokjes)
  • 300 g gestoofd rund- of lamsvlees
  • 15 g koriander
  • 2 el mayonaise
  • 2 el dikke yoghurt
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 bosui (in ringen)

Publicatie datum: 15 maart 2017