• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Kreeft met venkelsaus

Kreeft met venkelsaus
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Fruit de sjalotjes en ham in de boter. Roer het venkelzaad erdoor, blus af met de vermouth en azijn en laat 5 minuten inkoken. Giet de room erbij en laat nog 5 minuten koken.
  2. Snijd de kreeftstaarten doormidden.
  3. Leg de kreeftdelen op een bakplaat. Schep er wat van de saus over en bak de kreeften circa 3 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  4. Roerbak de spinazie kort in de olie tot hij net gaat slinken. Schep om met de rode peper en bijna alle mangoblokjes.
  5. Verdeel de saus over 4 borden en drapeer de warme spinaziesalade erop. Leg de gegratineerde Kreeftdelen erbovenop.
  6. Top af met mangoblokjes, Shiso Green en bloemblaadjes.

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 25 g parmaham (fijngehakt)
  • 2 el boter
  • 1 tl venkelzaad (grofgemalen)
  • 100 ml vermouth
  • 30 ml wittewijnazijn
  • 100 ml slagroom
  • 2 kreeften (gekookt)
  • 300 g spinazie
  • 60 ml olijfolie
  • ½ rode peper (in ringetjes)
  • 1 mango (in blokjes)
  • 1 bakje Shiso Green
  • 4 eetbare bloemen

Publicatie datum: 15 maart 2017