Meat&Veggie

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Wrijf de varkenshaas in met 1 eetlepel olie, de helft van de knoflook, peper en zout. Wikkel de ham eromheen.
  2. Schep de zoete aardappel om met 1 eetlepel olie en peper en zout.
  3. Gaar de varkenshaasjes en de zoete aardappel 20-25 minuten op een bakplaat in een voorverwarmde oven van 150°C.
  4. Kook de couscous met wat zout gaar.
  5. Schep de rodekool om met 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olie, suiker, peper en zout.
  6. Meng 1 eetlepel olie met de rest van de knoflook en het citroensap, de citroenrasp, mosterd en dragon.
  7. Roerbak de courgette 1 minuut in de rest van de olie.
  8. Verdeel de courgette, couscous, aardappel en rodekool over 4 bowls. Leg het vlees in plakken erop. Top af met de amandelen en dragondressing.

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 6 el olijfolie
  • 75 g rauwe ham
  • 2 zoete aardappelen (geschild, in blokjes van 1 cm)
  • 150 g parelcouscous
  • 150 g rodekool (geschaafd)
  • 1 tl rietsuikersap
  • rasp van ½ citroen
  • 2 el groene kruidenmosterd
  • 1 bosje verse dragon (fijngehakt)
  • 75 g rookamandelen (gehakt)
  • 600 g krulgroenten courgette

Publicatie datum: 15 maart 2017