Oosterse rijstdonuts

Oosterse rijstdonuts
Gang
Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Breng de rijst met 300 ml koud water aan de kook. Kook 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur. Laat 15 minuten nagaren van het vuur af.
  2. Meng de rijstazijn en mirin met ½ theelepel zout, meng door de rijst en laat afkoelen.
  3. Bak 2 dunne omeletjes, rol op en snijd in plakjes van een ½ centimeter.
  4. Snijd de aspergetips in kleine stukjes en de wortel in piepkleine blokjes. Blancheer de aspergetips, wortel en mais.
  5. Verdeel de rijst met behulp van de grote kookring over 6 borden. Steek met de kleine kookring een gat uit het midden.
  6. Verdeel de omelet, groenten, krab en furikake over de 'donuts' en serveer.

Ingrediënten

  • 200 g sushirijst
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el mirin
  • 3 eieren (losgeklopt)
  • 50 g groene aspergetips
  • 1 wortel
  • 2 minimaiskolfjes (in plakjes)
  • 1 bosui (in ringetjes)
  • 50 g gaar krabvlees (in stukjes)
  • 1 el furikake (zeewiersprinkle)
  • Tools: kookringen 10 cm en 4 cm

Publicatie datum: 15 maart 2017