Panna cotta van pure chocolade

Panna cotta van pure chocolade
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Verwarm de slagroom met de melk tot net onder het kookpunt. Zet het vuur laag en los de chocolade en basterdsuiker erin op.
  3. Haal de pan van het vuur en roer de goed uitgeknepen gelatine door het mengsel. Laat afkoelen.
  4. Schenk de panna cotta in vormpjes en laat circa 4 uur opstijven in de vriezer.
  5. Breng de kristalsuiker met 2 eetlepels water net aan de kook. Laat borrelen tot het karamelliseert. Schenk op de bakplaat en bestrooi met chilistripes. Laat afkoelen en breek in stukjes.
  6. Haal de panna cotta circa 1 uur voor serveren uit de vriezer en stort op borden.
  7. Schik munt- en bloemblaadjes met het fruit rondom de panna cotta. Top af met de crunch.

Ingrediënten

  • 5 blaadjes gelatine
  • 500 ml slagroom
  • 150 ml melk
  • 100 g pure chocolade
  • 25 g witte basterdsuiker
  • 100 g kristalsuiker
  • snuf chilistripes
  • 2 takjes munt
  • 4 eetbare bloemen
  • 50 g aardbeien
  • 50 g bosbessen
  • 1 kiwi
  • Tools: puddingvormpjes, bakplaat met bakpapier

Publicatie datum: 15 maart 2017